home

Hondenbrigade

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat onze opdrachtgevers kiezen voor bewaking met honden. Dit komt door het feit dat honden veel scherper zijn dan mensen en veel meer opmerken. De effectiviteit is vele malen groter. Wanneer een verdachte zich bijvoorbeeld op een terrein begeeft uit het zicht van een beveiliger dan heeft de hond dit allang geroken, en zal de hond zijn geleider hierop attent maken.

Er wordt veel met hondenbewaking gewerkt op bouwterreinen, evenementen, spoorwegterreinen en speciale objecten. De aanwezigheid van een hondengeleider met hond werkt preventief. Want wie kwaad in de zin heeft denkt wel twee keer na als hij ziet dat een gebied of terrein / object met honden bewaakt word.

Onze teams van hond en geleider worden het gehele jaar door intensief getraind, dit gebeurt onder leiding van een gecertificeerd trainer.
De honden van Dogs on Duty moeten iedere situatie aankunnen en daarbij ook hun geleider beschermen.

Waarom hondenbeveiliging?

Wanneer een beveiligingsbeambte alleen in zijn auto rijdt en bijvoorbeeld een verdachte op een bouwterrein ziet zal hij niet snel uit zijn auto komen om polshoogte te gaan nemen, dit vanwege zijn eigen veiligheid. In deze situatie kan hij alleen observeren en de politie waarschuwen.

De beveiliger met een hond, die voor verdachten toch afschrikt, kan op de verdachten afgaan en eventueel de verdachten aanhouden. Het komt vrijwel niet voor dat de verdachten dan vluchten omdat ze niet door een hond gebeten of achternagezeten willen worden. De hond bewaakt de verdachten en de geleider wacht op assistentie van de politie.

Kortom, de honden en de geleiders van Dogs on Duty zijn professioneel getraind, beschikken over alle diploma's en certificaten, staan voor de veiligheid van de mensen en hebben bovenal een preventieve en proffesionele uitstraling.

Beveiligingsbedrijf Dogs on Duty kenmerkt zich door doeltreffendheid en adequaatheid en onderscheidt zich van de vele aanbieders door haar stipte werkwijze, die gebaseerd is op een professionele houding en het waken over de veiligheid van personen en goederen.

Kennismaken?

Wilt u meer weten over de diensten van Dogs on Duty? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neemt u dan contact met ons op. U kunt ook eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.